W aromacie i smaku znajdziemy dojrzałą gruszkę, morele, rumianek, maślane ciastka. Wino ma dobrą kwasowość oraz perlistość. Doskonała harmonia pomiędzy orzeźwiającą kwasowością i subtelnym, słodkim posmakiem. Szczepy: Riesling, Pinot Blanc, Pinot Noir
Wyraźny aromat owoców cytrusowych, zielonych jabłek, rabarbaru i świeżych ziół. Na podniebieniu dominują owoce tropikalne z odrobiną grejpfrutowej goryczki. Finisz delikatnie mineralny i przyjemnie orzeźwiający. Szczepy: 100% Johanniter
Świeże, aromatyczne wino, bogate w nuty owoców tropikalnych i owoców sadu. W tle pojawiają się nuty kwiatowe. Na podniebieniu posiada dobrą strukturę, zostawiając w ustach posmak gruszkowo-jabłkowy, białej porzeczki i cytrusów z lekko mineralną nutą na finiszu. Szczepy: 100% Chardonnay
W nosie elegancki bukiet czerwonych owoców z dominującą nutą czerwonej porzeczki i akcentem ziołowo – korzennym oraz wyraźnymi nutami czarnego pieprzu. W tle dymne, beczkowe aromaty. Bogaty, długi finisz z aksamitnymi taninami na podniebieniu. Szczepy: 100% Cabernet Cortis
Wino spędziło 4 miesiące na osadzie drożdżowym. Dominują nuty owoców sadu, cytrusy i owoce tropikalne w tle. W ustach pełne, zdecydowane, o lekko słodkawym i mineralnym finiszu. Doskonały balans pomiędzy cukrem resztkowym, a kwasowością. Szczepy: 100% Riesling
W kolorze czerwień z odcieniami granatu. Bukiet dojrzałych wiśni wzbogacony o nuty korzenne i dymne. Soczyste w ustach, żywa kwasowość, posmak wiśni. Wino niezwykle harmonijne i eleganckie, z przyjemnym, długim finiszem. Szczepy: 100% Pinot Noir
Z odmian Solaris i Muscaris 13% alk. Aromaty: gruszka, brzoskwinia, grejpfrut, szałwia, nuty miodu i muszkatu
Aromaty: cytrusy, limonka, morela, mandarynka, skórka cytryny, gruszka. Wino dojrzewało w klepkach drzewa gruszkowego co też wpłynęło na barwę wina. 10% alk.
Aromaty: czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, truskawka. 12 % alk.
Z odmian Leon Milot, Marechal Foch. Aromaty: jeżyna, wiśnia, czereśnia, bez. Po fermentacji malolaktycznej. 13% alk.
Intensywny aromat egzotycznych owoców i wyczuwalna kwasowość. Smak podkreślony delikatną goryczką skórki grejpfruta. Zaskakująco lekkie i rześkie.
Mineralne, o zapachu świeżych owoców i dojrzałych jabłek. Idealnie zrównoważona kwasowość i słodkie wykończenie.
O delikatnie słomkowej barwie oraz wyczuwalnym aromacie cytrusów, brzoskwiń i marakui. Orzeźwiająca kwasowość wykończona nutami świeżych traw i ziół.
O aromacie zielonych jabłek, melona i agrestu. Delikatna słodycz podkreślona aromatem kwiatów czarnego bzu. Harmonijne połączenie trzech szczepów winorośli.
Wino z nutą kwasową, wyczuwalną słodkością, ale zbyt słabą, by móc nazwać je słodkimi. Na ogół są to wina nieco słodsze niż półwytrawne. Intensywny jasnożółty kolor. Aromaty białych kwiatów, lilii i róż, z łagodnymi nutami cytrusowymi.
Jasny żółty kolor. Bogate kwiatowe aromaty z dodatkiem jabłka Golden Delicious oraz miękkich białych owoców.
Błyszczący słomkowo-żółty kolor z zielonymi refleksami. Wyróżnia się aromatem orzechów laskowych, dojrzałych, tropikalnych i letnich owoców, tostowe nuty
To bardzo mocne i wyraźne wino, charakteryzujące się bukietem bardzo dojrzałych i słodkich wiśni oraz przypraw, takich jak wanilia, biała czekolada.
Wino o jasnożółtej barwie i ładnym połysku. Wyczuwalne aromaty dojrzałych brzoskwiń, gruszek i jabłek. Zachwyca owocowością przenosząc nas do sadu wypełnionego promieniami słońca. Wyróżnia się delikatną słodyczą, która współgra z odpowiednio zbalansowaną kwasowością
Aromaty wiśni, jeżyny i gorzkiej czekolady. Bogate i aksamitne, o smaku zdominowanym przez dojrzałe ciemne owoce i długiej wyrazistej końcówce.
Jasnosłomkowe z bursztynowym połyskiem. Intensywny aromat konfitur z róży uzupełniają nuty słodkich owoców cytrusowych.
Wino białe o barwie jasnego bursztynu. Wyczuwalne nuty miodowe, kandyzowanych owoców, słodkie cytrusy, delikatne aromaty kwiatowo-ziołowe. (srebrny medal Winopl)
Dojrzewało przez 16 miesięcy dębowych beczka w piwnicach klasztoru Kanoników Regularnych w Żaganiu. Aromaty truskawkowo-waniliowe. Wyczuwalne nuty truskawki i owoców pestkowych.
16 miesięcy w beczce dębowej. Wytrawne aromaty kwaśnej wiśni, jeżyn, niedojrzałej czarnej porzeczki, atramentu, ziemi. Jest też wyczuwalna odrobina lotnej kwasowości.
Z winogron suszonych na słomie. O barwie jasnego bursztynu. Wyczuwalne nuty miodowe, kandyzowanych owoców, słodkie cytrusy, delikatne aromaty kwiatowo-ziołowe. (złoty medal Winobranie Zielona Góra)
Powstałe z fermentacji na dzikich drożdżach w otwartej kadzi Aromaty śliwki, mirabelki, liofilizowane truskawki i malina, czerwona pomarańcza. (srebrny medal Winobranie Zielona Góra)
Najpierw wyraziste świeże ciasto drożdżowe, następnie aromaty cytrusowe: pomelo, kandyzowany ananas, mango, karambola. Całość otula nutą miodowo-ziołową.